Windrose через суд отримала право літати в Стамбул

Поділитися:

Вкотре монополіст. Авіакомпанія “Windrose” через суд – отримала право літати з Києва до Стамбулу. Про це повідомляють журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

Також – анульований наказ Державіаслужби, яким право на такі перевезення надали конкуруючому перевізнику “SkyUp”.

Поки що рішення суду не вступило в законну силу. І сторони можуть оскаржити його в апеляційній інстанції. Наразі на лінії Київ-Стамбул авіакомпанії обох країн можуть виконувати по 24 рейси на тиждень.

Нагадаю, торік “Windrose” позбавили права на польоти цим маршрутом – через те, що вона не використовувала квоту протягом 12 місяців.

Тоді авіаперевізник аргументував відсутність рейсів тим, що протягом року суперечка за право літати на лінії Київ-Стамбул вела авіакомпанія “Atlasjet Ukraine”. Через це, на думку позивача, існувала правова невизначеність щодо можливості виконувати польоти в Стамбул.

За даними ЗМІ, “Windrose” входить до сфери впливу фінансово-промислової групи “Приват”. У Державному реєстрі засновники компанії – 5 компаній. З них 3 українські та ще дві з Кіпру.

Нагадаємо, що в уряді пропонують ввести санкції проти 13 російських авіакомпаній, які порушили заборону на перельоти в окупований Крим.

Тепер рішення за Радою Національної Безпеки та Оборони. Санкції передбачають повне припинення на три роки транзиту ресурсів і перевезень над територією України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу