Введення касових апаратів для ФОП відклали ще на рік

Поділитися:

У Верховній Раді заявили, що нардепи збираються ще раз відстрочити обов’язкове введення касових апаратів для ФОП на спрощеній системі оподаткування. На цей раз відстрочка дається на рік.

“Відбулася робоча зустріч керівництва парламенту і всіх депутатських фракцій і груп. Обговорювалося питання ситуації, яка складається з підтримкою малого і середнього бізнесу на тлі COVID-19 … Була прийнята одностайна позиція про те, щоб відстрочити використання касових апаратів для спрощеної системи оподаткування на рік – до 1 січня 2022 року. Це консолідована позиція всіх фракцій і депутатських груп “, – говорять у Верховній Раді.

Глава українського парламенту зазначив, що даний законопроект повинен бути зареєстрований вже сьогодні. Після чого відповідний комітет розгляне його в невідкладному порядку.

“І я впевнений, ніхто не буде заперечувати, якщо завтра ми його розглянемо. Сподіваюся, він буде прийнятий за основу і в цілому”, – підкреслив спікер Верховної Ради.

Нагадаємо, що Держподаткова служба зробила швидше і простіше процедуру закриття фізичних осіб-підприємців, які відмовилися від ведення бізнесу.

Як сказано в повідомленні ДПС, для спрощення процесу закриття ФОП Держподаткова затвердила особливі рекомендації для своїх територіальних органів, які і ліквідують ФОП.

Раніше повідомлялося, що Міністерство фінансів України анонсувало новий додаток для смартфона, який замінить касовий апарат. Відзначається, що це буде касовий апарат в смартфоні.

Як повідомили в прес-службі Міністерства фінансів Мінфін спільно з Державною податковою службою завершують підготовку до запуску безкоштовного фіскального додатки для програмного реєстратора розрахункових операцій (РРО).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу