Вступив в силу закон з новими покараннями за викрадення авто

Поділитися:

З сьогоднішнього дня, 25 вересня 2020 року в Україні набуло чинності нове покарання за викрадення автомобіля. Поправки внесені до Кримінального Кримінально-процесуального кодексів України. У відповідному законі № 875-ІХ.

Тепер за незаконне заволодіння автотранспорту будуть саджати у в’язницю на 3-5 років. При цьому штрафи ніхто не відміняв.

За викрадення авто організованим угрупуванням і застосуванням насильства – 8-12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Також покарання загрожує і “чорним СТО”. Якщо в таких місцях будуть зберігати крадені авто – позбавлення волі до 5 років. Якщо орудує ціла банда – 7 років в’язниці.

Варто уточнити, що за перебивання номерів кузовів і моторів передбачено до п’яти років.

Нагадаємо, що новий законопроект був зареєстрований у Верховній Раді. Він передбачає введення адміністративної відповідальності за скручування пробігу транспортних засобів. Таким чином депутати хочуть запобігти шахрайству з одометрами на автомобілях і захистити добросовісних покупців б/у машин.

Також повідомлялося, що азіатські і європейські країни погодили вимоги до автомобілів з функціями автоматичної системи управління руху (автопілота). Вимоги Automated Lane Keeping Systems матимуть силу з початку 2021 року.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ