Встав один з енергоблоків Хмельницької АЕС

Поділитися:

Про те, що енергоблок під номером 2 на Хмельницькій АЕС зупинено, повідомив один з експертів в галузі атомної енергетики України. Йдеться про спрацювання системи аварійного захисту, внаслідок чого блок був зупинений. При цьому «Енергоатом» про цю ситуацію замовчує.

Також в повідомленні експерта йдеться про те, що НАЕК «Енергоатом» цілком може приховати цю ситуацію від широкої громадськості, оскільки вона непопулярна і призведе до критики.

Раніше повідомлялося, що в кінці січня 2021 року Запорізька АЕС відключила один енергоблок. У пресслужбі Запорізької атомної електростанції повідомили, що в ніч на 23 січня АЕС вивела блок №1 в плановий ремонт.

Також ми писали й про те, що за рік АЕС виробили 52% електроенергії. Атомна енергетика в Україні вважається пріоритетним напрямком розвитку, тому їй приділяється багато уваги та зусиль. Наступного року, нагадав прем’єр, Україна вперше за всі роки незалежності відмовиться від послуг Російської Федерації в сегменті зберігання відпрацьованого ядерного палива.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу