Всесвітній банк може допомогти Україні грошима на вакцинацію

Поділитися:

У прес-службі Міністерства фінансів України повідомили, що відомство спільно з Міністерством охорони здоров’я та Світовим банком обговорюють питання можливої ​​реалізації проекту “Екстрене реагування на Covid-19 і вакцинація в Україні”, згідно з яким сума позики для України становитиме $ 90 млн.

У відомстві зазначили, що вітають ініціативу.

“Однак, слід розуміти, що це кредитні кошти, а тому їх напрям має бути обгрунтованим і раціональним. Крім того, ми повинні виконати всі зобов’язання, щоб поліпшити інвестиційний мікроклімат в Україні”, – заявив заступник міністра Роман Ермолічев.

Слід зазначити, що показником виконання зобов’язань України в рамках проекту буде певний відсоток осіб групи ризику, які отримали вакцинацію відповідною кількістю доз.

Нагадаємо, що в ході форуму «Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді» міністр охорони здоров’я країни розповів про те, якою буде вакцинація. У регіонах, за словами міністра, будуть зібрані спеціальні мобільні бригади, в кожному їх буде близько 23, а в цілому 572. Всього планується обладнання 4,25 тисячі пунктів вакцинації по всій країні.

Раніше повідомлялося, що Світовий банк видав новий прогноз по зростанню валового внутрішнього продукту (ВВП) України на 2021. У порівнянні з попереднім прогнозом, який був зроблений на початку жовтня 2020 року, зростання підвищено вдвічі – з 1,5% до 3%. Тим часом падіння української економіки залишилося на тій же позиції, що і раніше – це відмітка в 5,5%, зате за період 2021 вона має зрости на 3,1%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу