ВР сьогодні може розширити повноваження Юрія Вітренка

Поділитися:

Сьогодні Верховна Рада збирається на позачергове засідання, щоб розглянути лише одне питання: змінити закон, який розширить повноваження виконувача обов’язків міністра енергетики Юрія Вітренка до повноцінних — міністерських. Про це розповіли журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Напередодні Володимир Зеленський ветував закон про відновлення конкурсів на державні посади. Документ  із його пропозиціями повернули до Верховної Ради. У офісі президента одразу ж пояснили причину: нібито усе через те, що міністри, які працюють у статусі виконувача обов’язків, не мають усіх повноважень, які дає статус повноцінного очільника міністерства. І тому, коли призначення одного із міністрів затягується, людина, що виконує обовязки на цій посаді, не може працювати на повну.

Це паралізує роботу всієї структури й може зашкодити цілій галузі. Тому повноваження міністрів, які працюють у тимчасовому статусі, попросили розширити. Експерти одразу назвали таку пропозицію прописуванням закону під кандидатуру Юрія Вітренка на посаду міністра енергетики, адже його призначення дуже хоче Володимир Зеленський, а Верховна Рада кандидатуру не підтримує. За прогнозами депутатів із монобільшості, необхідна кількість голосів знайдеться і сьогодні закон підтримають у парламенті.

Раніше повідомлялося, що Вітренко хоче купувати газ у росіян.

Також ми писали й про те, що Вітренко розповів, як від’єднатись від російської енергосистеми.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ