Восени українців чекають електронні лікарняні

Поділитися:

У Міністерстві охорони здоров’я повідомили, що повний перехід українських медустанов на електронні довідки про тимчасову непрацездатність відбудеться з 1 вересня, а влітку електронні лікарняні вже почнуть тестувати.

Відомо, що в перший місяць літа українські лікарі можуть видавати пацієнтам лікарняні листи як в паперовому, так і в електронному вигляді. У МОЗ впевнені, що запуск електронної системи лікарняних позбавить людей від необхідності бігати в лікарню і отримувати паперовий документ про тимчасову непрацездатність, а потім нести його на роботу. При цьому роботодавцям електронні довідки допоможуть уникнути паперової тяганини з Пенсійним фондом і Фондом соціального страхування.

«Звичайно, введені зміни не можуть заробити відразу, для цього потрібен час, навчання і роз’яснення для медичних працівників і всіх, хто причетний до цього процесу. Але, хочу запевнити, що ми зі свого боку готові підтримувати і додатково пояснювати за необхідності», – заявив глава відомства Віктор Ляшко.

Нагадаємо, що в Міністерстві охорони здоров’я запропонували кандидатуру на посаду головного санітарного лікаря. Йдеться про Ігоря Кузина, який зараз є виконуючим обов’язки генерального директора Центру громадського здоров’я.

Раніше повідомлялося, що додаткові 400 мільйонів гривень фінансової підтримки виділено Фонду соціального страхування на виплати за лікарняними листками. Про таке рішення Кабінету міністрів повідомляє прес-служба Фонду соцстраху.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу