ВООЗ збирає екстрену нараду через новий штам коронавірусу

Поділитися:

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) скликала екстрену нараду, у п’ятницю 26 листопада, для обговорення нового варіанту COVID-19, вперше виявленого в Південній Африці і Ботсвані. Згідно з інформацією, новий штам коронавірусу B.1.1.529 Sars-Cov-2 поширюється швидше, ніж вважалося раніше.

Директор Центру епідемічного реагування та інновацій в Південній Африці Туліо де Олівейра заявив, що близько 90% нових випадків захворювання в південноафриканському регіоні Гаутенг викликані новим варіантом.

«‎Будь-який новий варіант, здатний ухилятися від вакцин або поширюватися швидше, ніж «‎Дельта»‎, може стати серйозною проблемою на шляху виходу світу з пандемії»‎, — заявив Туліо де Олівейра.

Нагадаємо, Європейська комісія має намір змінити правила в’їзду до Євросоюзу для іноземців. Зокрема, запропоновано скоротити термін дії сертифікату вакцинації від COVID з 12 до 9 місяців. Для його продовження буде потрібна бустерна доза, повідомили на сайті Єврокомісії.

Також ми писали про те, що Міністерство охорони здоров’я розширить перелік професій, для яких вакцинація проти коронавірусу є обов’язковою. З 9 грудня набуде чинності відповідний наказ МОЗ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу