ВООЗ виступив проти закриття шкіл

Поділитися:

Закриття шкіл є малоефективним способом боротьби з пандемією коронавірусу в світі. Про це заявили представники Всесвітньої організації здоров’я. Так, регіональний директор європейського відділення ВООЗ Ганс Клюге закликав відкривати школи, оскільки їх закриття тільки шкодить дітям.

«Закриття шкіл мало сприяє боротьбі з інфекцією, тому їх слід відкривати. Під найбільшим впливом виявляються діти, які перебувають у складній життєвій ситуації », – зазначив чиновник.

Однак, вчені поки що не дійшли згоди в питанні необхідності закриття шкіл як карантинні заходи.

Слід зазначити, що одним з аргументів для відкриття шкіл є те, що діти – не основне джерело поширення вірусу. Є дані, які вказують, що молодь легше переносить хворобу. У більшості учнів, які заразилися вірусом, виявляється мало симптомів або симптоми взагалі відсутні.

Нагадаємо, що 15 жовтня, в усіх установах середньої освіти України почався період осінніх канікул. Про це повідомляє глава Міністерства освіти і науки України для ЗМІ.

Раніше повідомлялося, що вчені з різних країн світу відчувають 17 потенційних вакцин від COVID-19 на добровольцях. Найефективніша з них – препарат, який розробили в Оксфордському університеті.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, існує широкий конвеєр з чотирма типами вакцини. Зараз в організації займаються розробкою критеріїв, за якими буде оцінюватися вакцина. Тому, якщо дані дослідження зазнають фіаско, то в ВООЗ все одно налаштовані оптимістично.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу