Володимир Зеленський провів прес-конференцію для іноЗМІ: головне

Поділитися:

Президент України Володимир Зеленський провів прес-конференцію для іноземних ЗМІ. Він торкнувся найактуальніших на сьогодні проблем, відповів на низку питань і прокоментував ситуацію про ймовірне вторгнення РФ в Україну.

Загроза війни

Президент закликає запровадження санкцій проти Росії вже зараз, не ризикуючи та не допускаючи вторгнення. За його словами, превентивні заходи дозволять уже зараз стримати ескалацію та відповідно не допустити війни.

«Ми точно розуміємо: якщо ми не в НАТО, то захищаємо себе самі перед дуже непростою державою. Що таке санкції після того, для кого вони адресовані?», – вважає Зеленський.

Глава України відзначив успіхи ЗСУ

Українська армія, за словами Зеленського, не слабша за рівень НАТО, і щодня вона це доводить. Володимир Олександрович навів приклад успішної місії українських військових в Афганістані, коли вони вивели багато людей, і не втратили жодного бійця. Він також додав, що українська армія стала однією з найсильніших у світі, і нині посідає шосте місце серед усіх європейських військ, 22 у загальному списку армій.

Україна та НАТО

Зеленський вважає, що у разі вторгнення Росії в Україну, жодна країна не допомагатиме і захищатиме. Проте саме тому Україна досі не є членом НАТО, бо, на думку українського президента, в Альянсі бояться, що, якщо щось станеться, доведеться захищати державу.

У той же час він стверджує, що якщо війна почнеться, то вона все одно торкнеться кордонів деяких країн військового блоку. Політик додав, що Україна готова співпрацювати і щодо інших альянсів: «з тими, хто може запропонувати оборонний чи інший союз та підтримати нас у такі непрості часи».

Підтримка США

Окремо Зеленський наголосив на підтримці з боку Сполучених Штатів, зокрема Джо Байдена: «Ми ділимося планами, заходами. Ми вдячні США за постійну підтримку нашого суверенітету та територіальної цілісності».

Проте український президент розраховує і сподівається, що переговори США – Росія – Україна відбудуться.

Зеленський також звернувся до журналістів із проханням припинити роздмухувати паніку. Він пояснив, що війни немає, не варто наводити жах: «У нас що їздять танки вулицями? Ні… Але відчуття зі ЗМІ саме таке, що у нас війна, у нас ходять війська дорогами, у нас мобілізація, люди кудись їдуть. Це не так”.

Водночас він зазначив, що справді Москва проводить надто багато навчань на кордонах з Україною, не розуміючи навіщо вони потрібні у такій кількості.

Також Володимир Зеленський згадав і факт фінансової допомоги від світу, про те, що жодної евакуації дипломатів з України немає, а влада країн лише рекомендує задуматися послам про виїзд через ситуацію з Росією та поширення коронавірусу.

Вкрай різко президент України висловився і щодо позиції Німеччини, яка відмовляється постачати Україні зброю. Він наголосив, що «не побажав би Німеччині відчути те, що зараз відчуває наша держава на кордонах».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу