Водії перевантажень за рік заплатили 137 млн ​​гривень штрафів

Поділитися:

У прес-службі Мінінфраструктури заявили, що за підсумками 2020 року було перевірено 14 тисяч актів порушень габаритно-вагових параметрів та нараховано понад 137 млн ​​грн плати через перевантаження.

“За підсумками минулого року інспекторами Укртрансбезпеки у співпраці з Нацполіцією було перевірено майже 700 тисяч транспортних засобів, складено понад 14 тисяч актів порушень габаритно-вагових параметрів та нараховано понад 137 млн ​​грн плати через перевантаження”, – йдеться в повідомленні відомства.

Відомо, що в розрізі регіонів за підсумками року найбільше плати за проїзд було нараховано в Одеській, Херсонській та Київській областях.

“Зараз Верховна Рада розглядає у другому читанні законопроект № 3743, яким передбачено відмову від плати за проїзд і перекладення відповідальності за порушення габаритно-вагових норм в площину КУпАП. Це дозволить спростити процедуру стягнення і збільшити відсоток сплачених штрафів “, – говорять в Укртрансбезпеці.

Нагадаємо, що 1,6 млн гривень нараховано штрафів за перевантаження протягом тижня. З 30 листопада по 4 грудня «Укртрансбезпека» разом з поліцією перевірили майже 12 тис. Транспортних засобів і склали 221 акт порушення габаритно-вагових параметрів.

Раніше повідомлялося, що на одній з ділянок траси Чугуїв – Мілове на Харківщині ведуться роботи з облаштування вагового комплексу, який буде працювати в повністю автоматичному режимі. Такі дані надали в САД Харківської області.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу