Власникам великого житла відмовлять в субсидії

Поділитися:

Одним із основних критеріїв отримання субсидії є площа житла кандидата та кількість квадратних метрів, що знаходяться в його власності. Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики.

Відтак, є конкретні норми житла, для власників яких призначають субсидії. Зокрема, для домоволодіння з однієї людини ця норма становить 49 квадратних метрів і 13,65 квадратних метрів на кожну наступну особу. Відповідно, якщо в сім’я складається з трьох осіб, то ця норма буде становити не більше 75 квадратних метрів.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів, субсидія на наднормативне житло може поширюватись лише у тому випадку, якщо до складу сім’ї входять непрацюючі і непрацездатні особи. Йдеться про громадян з інвалідністю, пенсіонерів і дітей.

У призначенні субсидії відмовляють тим громадянам, площа квартири яких перевищує 130 квадратних метрів, або ж якщо площа будинку перевищує 230 квадратних метрів.

Варто відзначити, що при призначенні субсидій не враховуються житлові приміщення, що знаходяться у спільній частковій або спільній власності, або розташовані в сільській місцевості та отримані у спадок.

Раніше ми писали про те, що перед початком опалювального сезону українцям перерахують житлові субсидії. Її розмір визначається індивідуально, проте є окремі категорії, які не зможуть отримати допомогу.

Також зазначалось, що незабаром в українців будуть забирати субсидії в тому випадку, якщо вони будуть власниками машин, яким не більше 15 років.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу