Влада вдарить по заробітчанству індустріальними парками

Поділитися:

У Міністерстві розвитку громад і територій розраховують, що зупинити трудову міграцію і створити сучасні робочі місця здатен розвиток індустріальних парків в Україні.

У відомстві вважають, що для того, щоб українські працівники поверталися на батьківщину, необхідно створити сучасні технологічні робочі місця із заробітною платою на 4-5 тисяч гривень вище, ніж наразі спостерігається у середньому в регіонах країни. І такі місця можливі саме в майбутніх індустріальних парках.

У Міністерстві розповіли, що днями парламент ухвалив законопроект №4416, що передбачає основи для розвитку індустріальних парків. У ньому прописана можливість бюджетного фінансування для того, щоб можна було підвести до індустріальних парків інфраструктуру та інженерні мережі, а також передбачена компенсація вартості підключення до мереж у самому парку та компенсації процентних ставок за кредитами на придбання нового обладнання.

Також у Раду внесено законопроекти №5688 та №5689, які передбачають створення сприятливих умов для припливу інвестицій у промисловість саме за допомоги індустріальних парків. Зокрема, передбачені податкові стимули. Йдеться про звільнення від імпортного ПДВ, а також мита на ввіз обладнання, від податку на прибуток на десять років. А місцевій владі дозволять встановлювати для індустріальних парків свої пільги щодо податків.

Нагадаємо, що у Міністерстві розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства розповіли, що у Калуші Івано-Франківської області зареєстрували індустріальний парк Kalush Industrial HUB, площею 18,73 гектарів.

Також ми писали, що Prozorro посилює за витратами бюджетних коштів. Зокрема, тепер необхідно буде вказувати ціни за одиницю придбаного товару.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу