Влада перегляне програму житла для молоді

Поділитися:

У Верховній Раді завляють про необхідність зміни чинної держпрограми щодо будівництва доступного житла для молоді через її недієвість. Лідер партії “За майбутнє” Ігор Палиця вважає, зокрема, за доцільне запровадити модель податкових пільг для підприємств, які створюються молоддю, якщо прибуток від діяльності буде спрямовуватися на будівництво дешевого житла.

Також він наголошує на необхідності термінової розробки комплексної стратегії демографічного розвитку, куди входитимуть і заходи зі стимулювання народжуваності, посилення соціального захисту та підтримки бізнесу. Стратегія мусить містити конкретні цифри, які уряд має щорічно досягати. У протилежному разі – йому має загрожувати відставка.

Нардеп навів статистику, згідно з якою, за рік (січень 2020-го – лютий 2021-го) кількість українців зменшилася на понад 347 тисяч людей. Торік смертність у понад удвічі перевищувала народжуваність: народилося більш ніж 293 тисячі людей, а померло – майже 617 тисяч, що є найнижчим рівнем народжуваності за останнє десятиліття. Негативна тенденція зберігається й надалі: у січні цього року народилося 21,9 тисяч дітей, померло – 57,7 тисяч людей.

Раніше повідомлялося, що уряд ФРН готовий надати Україні спеціальний грант, завдяки якому переселенці зможуть брати кредити на придбання житла. Йдеться про доступність таких кредитів у будь-якому населеному пункті в Україні. Таку новину оприлюднили у Держмолодьжитла.

Також ми писали, що статутний фонд Держмолодьжитла буде збільшений на більше ніж 25 млн гривень, і все це завдяки бюджетним коштам. На цей момент він складе більше ніж 413 млн грн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу