Влада готує нове подорожчання комуналки

Поділитися:

Через морози, подорожчання електроенергії, перерахунку абонплати суми будуть істотно вище, ніж місяцем раніше. Однак, за словами експертів на цьому подорожчання не зупиниться. До кінця опалювального сезону влада ухвалила рішення ціни не міняти, але вже в квітні до цього питання знову повернуться.

Уже навесні можуть подорожчати:

  • гаряча вода;
  • опалення;
  • електроенергія.

Відомо, що з 1 квітня 2021-го при споживанні понад 300 кВт год за кожен потрібно буде платити 3,42 грн (зараз 1,68 грн).

“В Україні дефіцит бюджету і на нас намагаються перекласти борги” зелених “інвесторів … У держави грошей немає і вона підіймає нам з вами тарифи”, – відзначають експерти.

Водночас гарячу воду і опалення, ймовірно, повністю віддадуть на відкуп місцевій владі. Вони зможуть приймати рішення: або підвищувати тарифи, або у власних бюджетах знаходити кошти на компенсацію цін, які не покривають заявлену рентабельність.

Слід зазначити, що вартість опалення і гарячої води до квітня чіпати не будуть, але і за це доведеться заплатити. Кабінет міністрів зобов’язався знайти кошти на компенсацію збитків (їх можуть розділити з місцевою владою). І заплатить за це кожен платник податків.

Нагадаємо, що ніяких штрафів і ніякої пені за несвоєчасно сплачені рахунки за опалення і газ в січні не буде. Таку обіцянку дав прем’єр-міністр України, також він зазначив, що цей меседж є важливим для всіх, для суспільства. Важкі часи, коронакриза, підвищення тарифів і інші проблеми, які заважають сплачувати рахунки в заздалегідь запланований час, не є вироком.

Раніше повідомлялося, що в Україні спостерігається зростання тарифів відразу на весь сегмент комунальних послуг – на воду, електроенергію, газ та інші види споживання. Про це свідчать дані з боку Державної служби статистики України.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ