Влада дозволила іноземним університетам відкривати філії в Україні

Поділитися:

В Україні іноземним вищим навчальним закладам дозволили відкривати свої філії. Про таке рішення уряду повідомляють у Міністерстві освіти України.

У відомстві зазначають, що українські заклади вищої освіти продовжують активно інтегруватися до Європейського освітнього простору. Відтепер передбачена можливість утворення територіальних відокремлених структурних підрозділів іноземних закладів вищої освіти. Відтак, найкращі світові практики сфери вищої освіти реалізовуватимуться і в українських університетах.

Відомо, що для отримання дозволу на відкриття філії в Україні, закордонний заклад вищої освіти має подати до Міністерства освіти відповідні документи. Зокрема, йдеться про інформацію щодо ліцензії на здійснення освітньої діяльності в країні резидентства і документів про акредитацію (визнання) освітніх програм; досвід утворення та діяльності територіально відокремлених структурних підрозділів за кордоном; мету відкриття та види діяльності територіально відокремленого структурного підрозділу, ділові відносини з українськими партнерами та перспективи розвитку співробітництва; місцезнаходження територіально відокремленого структурного підрозділу, що планується утворити, і заплановану кількість працівників; характеристики запланованих освітніх програм.

Також іноземний ВНЗ має входити до одного із міжнародних рейтингів: QS World University Rankings, The Times Higher Education World University Rankings, Academic Ranking of World Universities — World Top 500 Universities та посідати місце не нижче ніж 3000.

У Міністерстві наголосили, що вузи, які є юридичною особою з іноземними інвестиціями держави-агресора (РФ) або юридичною особою, зареєстрованою на території Росії, або такі, які належать громадянам РФ, за жодних обставин не зможуть отримати дозвіл на відкриття філії в Україні.

Нагадаємо, що у Міністерстві освіти та науки України пообіцяли громадянам провести іспити із зовнішнього незалежного оцінювання, попри труднощі пандемії коронавірусу.

Пробне тестування має відбутися 10 квітня, а повноцінні іспити розпочнуться з 21 травня.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу