Виявлено ще один штам коронавірусу

Поділитися:

На Кіпрі вчені виявили новий штам коронавірусу, який є гібридом штамів «‎Дельта»‎ та «‎Омікрон»‎. Про це повідомило видання Cyprus Mail.

Лікар, який очолює групу вчених лабораторії біотехнології та молекулярної вірусології Кіпрського університету заявив, що «‎Дельтакрон»‎ вже виявили у 25 пацієнтів на Кіпрі. З них 11 наразі перебувають у лікарні, а ще 14 — проходять лікування амбулаторно.

При цьому він зазначив, що «‎Дельтакрон»‎ поки не був ідентифікований більше ніде у світі, тому це відкриття може становити глобальний інтерес. Однак, за його словами, ще рано передбачати чи зможе він перевершити «‎Дельту»‎ та «‎Омікрон»‎.

Нагадаємо, антилідерами із зараження та поширення коронавірусу стали США, Індія, Бразилія, Великобританія та Франція. Україна, зокрема, знаходиться на 17 місці у світі, та на 8 у Європі. За динамікою поширення україна посідає 65 місце за кількістю випадків, виявлених за добу, а в Європі — 29.

Також ми писали про те, що абсолютно новий варіант коронавірусу виявили у пацієнта з комуни Форкальк’є в департаменті Альпи Верхнього Провансу. Штам отримав назву IHU і був зареєстрований як B.1.640.2.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу