Виплату субсидій українцям можуть призупинити

Поділитися:

Українців можуть позбавити житлово-комунальних субсидій. У Міністерстві соцполітики підготували порядок перевірки всіх державних виплат щодо їх обґрунтованості.

Про це йдеться у проєкті наказу, який оприлюднили для обговорення на сайті Федерації профспілок.

Документ передбачає, що після одержання висновків Мінфіну структурні підрозділи з питань соцзахисту населення повинні вивчити особисту справу одержувача держвиплат.

У разі розбіжності – буде проведена перевірка шляхом зіставлення відомостей, одержаних з цілої низки державних реєстрів. Після цього структурний підрозділ з питань соцзахисту населення вимагатиме у одержувача держвиплати документів про спростування невідповідності. Після обробки даних структурні підрозділи з питань соцзахисту населення будуть ухвалювати рішення щодо: призначення (перерахунку) держвиплати; припинення нарахування; поновлення нарахування; усунення невідповідностей даних у автоматизованих інформсистемах, реєстрах чи базах даних.

А в разі виявлення недостовірності у наданій отримувачем держвиплати інформації, на підставі якої виплачувалась субсидія – структурний підрозділ з питань соцзахисту населення розрахує суму грошей, які потрібно буде повернути.

Нагадаємо, що цього опалювального сезону субсидії будуть отримувати трьох мільйонів домогосподарств. У Міністерстві соціальної політики кажуть, що розмір допомоги орієнтовно складе близько 2 тисяч гривень.

Також ми писали, що в Україні мешканцям прифронтової зони планується підвищити рівень субсидії на опалення.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу