Вчені розповіли, коли Земля стане непридатною для життя

Поділитися:

Канадські та британські науковці дослідили, що за найгіршого сценарію, Земля стане непридатною для життя до 2500 року. Дослідження опубліковане у журналі Global Change Biology.

Згідно з ним, змодельовано три сценарії розвитку ситуації. Так, за найгіршим варіантом, причиною того, що планета стане непридатною для життя, є глобальне потепління, нестача ресурсів, зменшення площ родючого грунту.

Вчені зауважують, що наразі дуже мало досліджень, які б сягали далі 2100 року. Їхній же прогноз говорить про те, що саме майже через сто років зросте глобальний вплив на клімат, якщо вже зараз оперативно не почати запобігати наслідкам.

Науковці опирались у своїх прогнозах на траєкторії концентрацій парникових газів в атмосфері. Три варіанти розвитку екологічної ситуації відштовхуються від низького, середнього і високого рівня забруднення шкідливими випарами. Змодельовано розподіл рослинності, тепловий стрес та умови вирощування основних с/г культур, який дозволить зрозуміти, на які екологічні проблеми чекати нащадкам у 22 столітті.

Зокрема, тепловий стрес в тропічних регіонах може досягти смертельного рівня для людей. Саме ці території можуть стати непридатними для проживання населення через нестачу ресурсів.

Нагадаємо, що в Україні хочуть створити Бюро екологічного страхування.

Також писали, що Державну інспекцію з енергетичного нагляду очолить новий керівник.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ