В ЄС закликали допомогти Україні з вакцинами від коронавірусу

Поділитися:

Єврокомісію закликають поділитися вакциною від коронавірусу з країнами «Східного партнерства». Про це заявили 13 держав-членів Європейського Союзу: Болгарії, Хорватії, Чехії, Данії, Фінляндії, Угорщини, країн Балтії, Польщі, Румунії, Словаччини та Швеції.

Так, «Східне партнерство» – проект Європейського союзу для розвитку інтеграційних зв’язків з шістьма країнами колишнього СРСР: Азербайджаном, Вірменією, Білоруссю, Грузією, Молдовою і Україною.

Крім того, дипломати підтримали ініціативу Єврокомісії надати вакцину державам Західних Балкан. Вони наголосили на важливості допомоги для інших сусідів ЄС, зокрема країн «Східного партнерства».

«Євросоюз підтримати інших сусідів – країни« Східного партнерства », якщо вони самі цього захочуть. Ми вважаємо, що наші кордони не будуть в безпеці, якщо ми не підтримаємо наших найближчих сусідів », – йдеться в заяві.

Нагадаємо, що в Євросоюзі продовжили санкції, які стосуються Російської Федерації, до кінця липня 2021 року. Зокрема, це цілий ряд економічних обмежень, які були введені в зв’язку з участю Росії у військовому конфлікті в Україні. Такі дані були оприлюднені 10 грудня після того, як про це домовилися учасники саміту в Брюсселі.

Раніше повідомлялося, що в більш ніж 30 країнах їх жителів почали прищеплювати від COVID-19. Про це інформували у Всесвітній організації охорони здоров’я (ВООЗ). ВООЗ повідомляє різні цікаві факти про вакцинацію.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу