В ЄС висловлюють жаль з приводу перетворення Софіївського собору в мечеть

Поділитися:

Хосеп Боррель, верховний представник ЄС із зовнішньої політики і безпеки, висловив жаль з приводу перетворення Софійського собору в Стамбулі в мечеть. За словами політика, він має величезну символічну, історичну і всесвітню цінність.

Боррель також нагадав Туреччини, що країна взяла на себе зобов’язання розвивати “міжрелігійний та міжкультурний діалог”, а також дбати про “толерантності та співіснування”.

Відомо, що президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що мечеть Ая-Софія в Стамбулі – колишній православний Софійський собор, відкриє свої двері для віруючих 24 липня. Раніше в будівлі знаходився музей, але Ердоган підписав указ про зміну статусу собору.

На даний момент багато світових лідерів, представники ЮНЕСКО та інших організацій висловили своє обурення з приводу цього рішення.

Нагадаємо, що в Стамбулі президент Росії Володимир Путін і президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган взяли участь в церемонії запуску газопроводу «Турецький потік». Перед цим вони провели двосторонні переговори без преси в форматі «один на один».

Раніше повідомлялося, що ЮНЕСКО організовує глобальну компанію в період пандемії коронавірусу нового покоління, щоб підтримати інтерес до артистів і культурної спадщини. Про це повідомляє прес-служба організації.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу