В ЄС відмовили у в’їзді навіть вакцинованим людям

Поділитися:

Представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що вакцинації від коронавірусу буде недостатньо для здійснення поїздок на територію країн Євросоюзу.

“У світлі ризиків, що створюються новими штамами вірусу, лідери ЄС нещодавно визнали необхідність подальшого перегляду критеріїв, з урахуванням останніх наукових рекомендацій, а також введення додаткових запобіжних заходів для необхідних поїздок в ЄС. На даний момент вакцинація не вважається досить надійним параметром“, – сказав Боррель.

Слід зазначити, що в цьому контексті поки неможливо спрогнозувати, коли країни-члени ЄС вирішать відкрити зовнішні кордони Євросоюзу для необов’язкових поїздок.

Будуть потрібні додаткові обговорення в контексті подальшого розвитку пандемії. Одну річ можна сказати напевно – ми сподіваємося на якнайшвидше і безпечне відкриття країн, економік і кордонів і працюємо над цим”, – підкреслив дипломат.

Нагадаємо, що в українському уряді заговорили про платну вакцинацію від COVID-19. Прем’єр-міністр сказав про те, що вона буде проводитися паралельно з масовою, почнеться вже в лютому, а крім того, бажаючим зробити щеплення за гроші будуть пропонувати три вакцини на вибір.

Раніше повідомлялося, що в Євросоюзі продовжили санкції, які стосуються Російської Федерації, до кінця липня 2021 року. Зокрема, це цілий ряд економічних обмежень, які були введені в зв’язку з участю Росії у військовому конфлікті в Україні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу