В ЄС українських туристів не чекають

Поділитися:

Від 15 червня 2020-го країни Європейського союзу відкривають свої двері в сфері туристичного відпочинку після тривалого періоду пандемії і відповідного закриття кордонів. Однак це не стосується українських туристів, як повідомив глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

Відзначимо, що відповідну тему в стінах парламенту підняла віце-спікер Ради Олена Кондратюк, адресував це запитання до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

На думку чиновниці, таке рішення з боку ЄС можна розцінювати, як недовіру до МОЗ і статистики щодо коронавірусу.

У свою чергу глава МЗС вирішив розвіяти таку думку і вказав, що Євросоюз в ухваленні рішення про допуск тих чи інших туристів керується статистикою інфікування на сто тисяч душ населення.

За словами міністра, незабаром країна і її населення зможе вільно їздити за кордон і тут про дискредитацію України, як європейської держави, мови не йде.

«Ми знаходимося дуже близько до цього порогу. І незначне навіть поліпшення ситуації в Україні дозволить нам вписатися в стандарти, і в’їзд для українців буде відкритий. Хочу зазначити, що це питання є одним з пріоритетних поки і знаходиться на моєму контролі», – уточнив міністр.

Нещодавно в Єгипті частково відновили роботу туристичної сфери: країна вирішила відкрити готелі для свого внутрішнього споживача.

Також незабаром українські туристи зможуть поніжитися в променях сонця туристичних пляжів Туреччини: країни благополучно домовилися про відновлення авіасполучення між Києвом і Анкарою.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу