В Умані вдвічі зросла вартість будівництва басейну

Поділитися:

Майже у два рази зросла вартість будівництва басейну за рік в місті Умані Черкаської області. Про це повідомляють журналісти з посиланням на Прозорро.

Проводити будівельні роботи мала фірма «МБП-Тепломережа». Яка приходила на торги двічі. Торік компанія уклала угоду з місцевою владою вартістю 82 мільйони гривень. Згодом їй виділили ще 32 мільйони на додаткові роботи. Та зрештою було вирішено провести новий тендер, на якому ціна на будівництво басейну зросла вдвічі – до 190 мільйонів гривень.

Економія за результатами проведеного тендеру склала всього 0,6%. Також відомо, що єдиним конкурентом переможця на аукціоні було підприємство «Уманьрембуд 2». Наразі дану закупівлю перевіряє Держаудитслужба через виявлені ознаки порушень.

Переможець компанія «МБП-Тепломережа» зі статутним капіталом 1 тисячу грн належить одному з депутатів Уманської міськради. У 2019 році вона отримала штраф від АМКУ за змову на тендері щодо будівництва фонтану. Однак згодом скасувала штраф у суді.

Раніше Державній службі статистики повідомили про падіння обсягів будівництва. Зокрема показник у листопаді скоротився на 2,7% у порівнянні з аналогічним місяцем 2020 року.

За даними Держстату, у січні-листопаді обсяг будівництва підвищився лише на 0,3%, якщо порівнювати з таким показником минулого року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу