В Україні зросла середня пенсія

Поділитися:

У Міністерстві соціальної політики повідомили, що середня пенсія в Україні зросла на 400 гривень. Відомо, що тепер сума усередненої виплати дорівнює 3 400 гривням.

“В результаті комплексної програми підвищення пенсій середня склала понад 3 410 гривень”, – йдеться в повідомленні відомства.

Крім того, глава Мінсоцполітики заявила, що програма підтримки пенсійних виплат спрямована в першу чергу на підвищення мінімальних пенсій. Крім цього, доплати до пенсій, за словами чиновниці, отримали понад 10 млн осіб.

“На початок року у нас 4 млн пенсіонерів отримували пенсії менш як 2 000 гривень, а зараз таких людей 1,8 мільйона. Тобто для 2,2 мільйона людей ми вивели пенсії за цю ганебну межу”, – зазначила міністр соцполітики.

Нагадаємо, що український малий і середній бізнес продовжує подавати заявки і отримувати допомогу у вигляді так званих карантинних виплат. Тим часом в суспільстві постійно виникають міфи, які стосуються цього питання. Так, роботодавець не повинен утримувати зі свого працівника, який отримав 8 тис. грн допомоги, жодної копійки, оскільки гроші спрямовані конкретним людям.

Раніше повідомлялося, що з 1 січня 2021 року набувають чинності зміни до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та Податкового кодексу, якими вводиться щоквартальна (замість щомісячної) подача єдиної звітності по ЄСВ та податку на доходи фізичних осіб.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу