В Україні змінять правила переобладнання квартир в магазини і офіси

Поділитися:

У разі вступу в силу нового урядової постанови підприємцям стане легше об’єднувати квартири або ділити їх на кілька. Також буде набагато простіше відкривати перукарні, аптеки та ломбарди на перших поверхах житлових будинків.

Зазначається, що будинки радянської побудови для таких змін не розраховані, тому розробники постанови зробили акцент саме на об’єктах нерухомості, що будуються. Експерти вважають, що у новому механізмі можуть бути зацікавлені інвестори, які планують в подальшому здавати придбані квартири в оренду.

Водночас у ріелторському об’єднанні «Простір» вважають, що «держава не упустить свого шансу заробити.

«Розумні підприємці купують чотирикімнатну квартиру і ділять її. Наприклад, на чотири однокімнатних зі спільним холом — і здають в оренду кожну, як однокімнатну, заробляючи при цьому хороші гроші. Ймовірно, держава хоче «прикрити таку лавочку», — вважають в «Просторі».

Згідно з інформацією, ця постанова спростить поділ квартир, будинків і всього іншого в тому випадку, коли люди, начебто, мають між собою взаєморозуміння. Просто це можна буде зробити без суду, через заяву.
У той же час деякі аналітики впевнені, що основний зміст урядового проекту постанови пов’язаний з наміром подолати корупцію. Оскільки для того, аби узаконити окремий вхід або перепланування, потрібно отримати багато дозволів.

Крім того експерти з нерухомості вважають, що новий порядок може вплинути на ціни орендного житла.

«Подібні нововведення, які вимагають певних тимчасових і грошових витрат на переформатування об’єктів, можуть накласти відбиток на середньозважені ставки оренди і потягнути їх вгору. Орендарі в свою чергу отримають більш комфортні та безпечні умови праці», — кажуть експерти.

Раніше зазначалось, що в Україні прогнозують чергове підвищення цін на нерухомість.

Крім того, українцям розповіли тонкощі податку на нерухомість.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ