В Україні збільшили допомогу у зв’язку з вагітністю та пологами

Поділитися:

У Фонді соціального страхування повідомили, що середньоденний розмір допомоги по вагітності та пологах від Фонду соціального страхування України виріс на 14,5% за підсумками трьох кварталів у порівнянні з тим же періодом минулого року.

Відомо, що розмір допомоги склав 280 грн в день. При цьому відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами триває в середньому 126 днів.

Слід зазначити, що протягом трьох кварталів Фонд виплатив допомоги по вагітності та пологах на загальну суму 3,9 млрд гривень. Виплата допомоги з тимчасової втрати працездатності та у зв’язку з вагітністю та пологами здійснюється Фондом в оперативному режимі протягом одного робочого дня.

Нагадаємо, що вже шість місяців тривають перевірки – фахівці ФССУ (Фонду соціального страхування України) перевірили близько 470 тисяч лікарняних. Головне питання – обґрунтованість видачі, а також продовження листків тимчасової непрацездатності.

Раніше повідомлялося, що в прес-службі Фонду соціального страхування заявили, що середньоденний розмір допомоги по вагітності та пологах від Фонду виріс на 14,5% за підсумками трьох кварталів, в порівнянні з тим же періодом 2019 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу