В Україні збільшилася кількість вакансій для віддаленої роботи

Поділитися:

В результаті нового масштабного локдауну, який в Україні триває з 8 по 24 січня, в країні збільшилася кількість пропозицій роботодавців на дистанційну форму роботи. Про це представив інформацію Центр економічної стратегії.

«В середньому 3-4% від всіх вакансій пропонують виконувати роботу дистанційно. Такі позитивні зміни у ставленні роботодавців до віддаленої форми праці можуть допомогти знайти роботу, наприклад, жінкам з маленькими дітьми», – стверджують фахівці Центру.

Як з’ясували співробітники Центру у своєму дослідженні, лише за останній місяць кількість вакансій, які передбачають фрілансерство, зросла на 15%. Всього ж число пропозицій роботодавців на дистанційну форму роботи з початку всіх карантинних обмежень зросла на 26% в порівнянні з періодом до початку пандемії коронавірусу.

Нагадаємо, вперше карантинні обмеження вплинули на зменшення кількості офісних працівників в березні, коли пандемія заявила про свої права, а роботодавці змушені були шукати шляхи розв’язання робочих проблем. Тим часом фрілансерство знайшло новий сенс, багато працівників зрозуміли і прийняли його, а роботодавці знайшли спосіб зекономити.

Також раніше повідомлялося, що Київ увійшов до першої тридцятки найкращих міст світу для віддаленої роботи.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу