В Україні затвердили виплати ветеранам та учасникам бойових дій

Поділитися:

Кабінет міністрів збільшив щорічні разові виплати, які отримають з нагоди Дня пам’яті і примирення ветерани та учасники бойових дій.

Так, про це йдеться в постанові від 8 квітня 2021 № 325 «Деякі питання виплати разової грошової допомоги, передбаченої Законами України« Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту »та« Про жертви нацистських переслідувань ».

Виплата буде здійснена до 5 травня 2021 року.

  • Особам з інвалідністю:
    • I групи – 4421 грн;
    • II групи – 3906 грн;
    • III групи – 3391 грн;
  • УБД, постраждалим учасникам Революції Переваги – 1 491 грн;
  • особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною – 4421 грн;
  • членам сімей загиблих – 966 грн;
  • учасникам війни – 612 грн.

Слід зазначити, що виплата грошової допомоги проводиться шляхом перерахування коштів місцевими органами соціального захисту населення, центрами по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат на спеціальні рахунки військових частин, установ, організацій за місцем служби.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський готовий ініціювати новий пакет грошових компенсацій всім тим, хто є учасником бойових дій. Так, якщо раніше їм покладалася земля під будівництво будинку і присадибне господарство, то сьогодні важливіше отримати грошову компенсацію, допомогу у виплаті комунальних платежів і т. Д.

Раніше повідомлялося, що на сайті Верховної Ради (ВРУ) з’явився законопроект під номером 4160, мова в ньому йде про те, щоб внести зміни в ст. 23 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття». Зміни торкнуться учасників бойових дій – їм планують підвищити мінімальну допомогу з безробіття.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу