В Україні з червня можуть ввести е-квиток

Поділитися:

У Міністерстві інфраструктури України повідомили, що вже з червня 2021 року сервіс єдиного електронного квитка на транспорті SmartTicket буде масштабований на все міста.

“Технологія під єдиний цифровий квиток SmartTicket вже готова. Зараз фіналізується пілот. За шість місяців – вже в червні ми можемо починати масштабувати проект по всій Україні”, – сказав глава відомства.

Відомо, що багато міст в принципі ще не мають єдиного електронного квитка, і це буде враховуватися при підключенні – їм буде пропонуватися готова технологія. Головне, щоб кожна зі сторін процесу запуску єдиного електронного квитка максимально ефективно співпрацювала з Мінінфраструктури.

Нагадаємо, що 22 вересня в Києві стартував продаж SmartTicket для поїздів далекого прямування і міського транспорту. Так, єдиний електронний квиток можна придбати на порталах e-transport.gov.ua і SmartTicket.gov.ua. Про це повідомили в Міністерстві інфраструктури.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві інфраструктури заявляють, що в цьому році оновлять 100 залізничних станцій по всій Україні. Там зазначають, що в 2021 році в бюджеті передбачено 4 млрд гривень на електрифікацію дільниць «Укрзалізниці», а також закупівлю нових пасажирських вагонів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу