В Україні вводять е-лікарняні

Поділитися:

У Фонді соціального страхування повідомляють про те, що в Україні стартує етап переходу медичних закладів на електронну форму лікарняних листів для громадян.

Зазначається, що у реєстр медичні висновки про тимчасову непрацездатність вноситимуть поки окремі заклади охорони здоров’я – під час перехідного періоду до 1 вересня поточного року.

Електронний лікарняний робитимуть для застрахованих громадян автоматично, його не потрібно буде дублювати, адже міститиме весь перелік функцій паперової форми бланку.

У ФСС розповіли, що, зокрема, е-лікарняні дозволять отримувати допомогу з вагітності та пологів, з тимчасової втрати працездатності, у тому числі, самоізоляції у зв’язку з коронавірусом, допомогу на догляд за хворими дітьми чи родичами, а також – лікування у санаторно-курортних закладах.

Примітно, що в разі відкриття лікарняного у паперовому вигляді – його продовження до закриття мусить здійснюватися у тому ж вигляді – навіть при переході лікарні на е-формат.

Також повідомляється, що Пенсійний фонд формуватиме та вестиме електронний реєстр листків непрацездатності.

Раніше повідомлялося, що додаткові 400 мільйонів гривень фінансової підтримки виділено Фонду соціального страхування на виплати за лікарняними листками. Про таке рішення Кабінету міністрів повідомляє прес-служба Фонду соцстраху.

Також ми писали, що в Україні спостерігаються масові затримки у виплатах за лікарняними листами. У Фонді соцстрахування це пояснили тим, що грошей на такі виплати потрібно більше, аніж встигає находити від сплати ЄСВ – єдиного страхового внеску. Такі дані оприлюднили у пресслужбі фонду.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу