В Україні встановлять ще 47 майданчиків для зважування в русі

Поділитися:

27 майданчиків габаритно-вагового контролю в русі (Weigh-in-Motion) планує встановити “Укравтодор” в рамках державної програми “Велике будівництво”. Крім цього, 20 подібних майданчиків збирається облаштувати “Держагентство інфраструктурних проектів”.

Прес-служба «Укравтодору» повідомила, що 12 з 27 майданчиків облаштують на міжнародних трасах, 13 – на національних і 2 – на регіональних. Устаткування встановлять за рахунок коштів Дорожнього фонду.

«Прямо зараз вже 2 майданчики будуються, 16 – на етапі оголошення тендерів на будівництво, ще 3 – проектуються. Паралельно тривають тендери на проектування 4 майданчиків, і 2 оголошуються заново », – уточнили в повідомленні прес-служби.

Слід зазначити, що обладнання «Укрінфрапроект» планують встановлювати в жовтні-листопаді. Розмістять дані WiM майданчика в напрямку портів, а також уздовж каскаду Дніпровських водосховищ, де проходять основні вантажопотоки, на яких фіксують перевантаження.

Також, “Укравтодор” має намір в 2021 році закупити ще від 50 до 100 таких комплексів для зважування в русі. У разі успішної реалізації планів, до кінця наступного року мережу Weigh-in-Motion може скласти від 100 до 150 майданчиків по всій Україні.

Нагадаємо, що в 2021 році Державне агентство автомобільних доріг України запланувало масштабні ремонтні роботи, які в перспективі повинні охопити близько 7 тисяч кілометрів доріг. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Повідомляється, що свій проект державна компанія збирається реалізувати приблизно в 2021 році. Також на підприємстві пообіцяли провести масштабну модернізацію доріг в найближчі 3-4 роки.

Раніше повідомлялося, що в державній компанії «Укравтодор» назвали, у скільки обходиться країні 1 кілометр нової дороги – близько 170,5 млн гривень. Це ціна дороги першої категорії, яка оснащена асфальтобетонним покриттям.

Міністр інфраструктури України окреслив план дій по будівництву, а також капітального ремонту доріг країни на 2021 рік. Загалом заплановано виконати робіт на 150 млрд гривень, при цьому міністр назвав вартість капремонту одного кілометра – 60 млн грн. Також за словами міністра, зарплата працівників з усієї вартості становить всього 10%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу