В Україні відкрито 5 тисяч пунктів обігріву

Поділитися:

Через негоду, яка бушує в Україні, а також перепадів температури, по всій країні були розгорнуті пункти обігріву. Відомо, що в даний час в нашій країні діє майже 5 тис. Пунктів обігріву. Про це заявили в прес-службі ДСНС.

Так, рішення про відкриття пунктів обігріву було прийнято для того, щоб не допустити можливість обмороження чи смерті від морозу громадян. Будь-який бажаючий може звернутися за допомогою в такий пункт – там громадяни отримають можливість зігрітися, випити гарячого чаю і відпочити.

Станом на 13 лютого, в Україні відкрито 4 тисячі 986 пунктів обігріву, причому 4 950 з них відкриті місцевою владою. Ще 36 – мобільні пункти, розгорнуті ДСНС з використанням наметів і транспортних засобів.

Слід зазначити, що на Прикарпатті на Буковіцком перевалі функціонує розгорнутий рятувальниками мобільний пункт, в якому є автомобіль “УРАЛ”. За допомогою техніки співробітники ДСНС готові до надання допомоги водіям у разі, якщо така допомога їм знадобиться.

Крім того, в столиці України діє 8 наметів – громадяни можуть в них зігрітися і перечекати негоду.

Нагадаємо, що правобережній Україні знову загрожує погіршення погодних умов. Про це заявили в Державній службі з надзвичайних ситуацій.

Раніше повідомлялося, що з початку опалювального сезону 2020-2021 рр. Україна вже «спалила» близько 8 млрд кубометрів природного газу. Також відомо, що в період сильних морозів, починаючи з 18 січня, витрата збільшився. Так, з 18.01 по 6.02 з ПХ було відібрано близько 20,5 млрд кубометрів. Такі дані оприлюднили в прес-службі компанії «Оператор ГТС України».

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ