В Україні поцупили 30 тисяч водоймищ

Поділитися:

В Україні набирає масштабів суспільна проблема, пов’язана з крадіжкою понад тридцять тисяч державних водоймищ, які на даний момент використовуються без належного договору про оренду. Про це свідчать дані Державного агенства водних ресурсів України, передає видання “agronews.ua“.

За статистикою відомства, щорічно велика частина місцевих бюджет страждає від недофінансування через несплату коштів за оренду. За оціночними даними ресурсу, країна в приблизних значеннях не отримує близько 60 млн. гривень, що є значущою сумою в контексті нинішній економічній ситуації.

Як позначається в повідомленні держагентства, в своїй більшості така ситуація обумовлена ​​самою процедурою оформлення потрібної правової документації, яка потрібна для законного користування водоймами.

Важливо відзначити, що для володіння правами оренди потрібно укласти відразу два документи. Йдеться про сам договір про оренду водного об’єкту і додатковий договір щодо оренди земельної ділянки.

Як повідомлялося раніше, за останні 25 років висохло понад 10 тисяч малих річок. Причина-відсутність робіт по очищенню усть. Береги водойм потрапили в приватні руки і інтенсивно забудовуються.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу