В Україні оновили ПДР

Поділитися:

Згідно з новою постановою Кабінету міністрів, з 1 листопада 2021 року в Україні почнуть діяти оновлені правила дорожнього руху. Оновлення торкнулися практично всіх аспектів правил дорожнього руху.

Перше, на що слід звернути увагу, це обмеження швидкості. Так, за межами населених пунктів України, якщо елемент дороги, який на протилежних напрямках відокремлює транспортні потоки, не виділений, швидкість не повинна перевищувати 110 км/год.

Запроваджується четвертий загальноприйнятий тип державних доріг. До міжнародних, національних та регіональних додасться ще територіальний.

Офіційно будуть внесені до правил дорожнього руху такі поняття, як велосипедна смуга та велосипедний переїзд, а також велосипедна доріжка. Велосипедна доріжка – це доріжка зі спеціальним покриттям, що розташована за межами проїжджої частини, а велосипедна смуга своєю чергою визначається смугою, призначеною для руху в межах проїжджої частини.

На пішоходів також чекають деякі зміни. Так з часом з’являться діагональні пішохідні переходи для зручності переміщення.

Оновлення правил дорожнього руху охоплюють й інформаційно-вказівні знаки. В ухвалі йдеться, що на різних смугах руху з’являться знаки, що вказують на мінімальну швидкість, будуть впроваджені знаки, що інформують про платні дороги, а також ті, що попереджають про максимальну швидкість на різних смугах руху.

Раніше ми писали про появу на українських дорогах нових дорожніх знаків.

Також ми повідомляли, що українські перевізники загрожують протестами.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу