В Україні обмежили роботу колекторів

Поділитися:

Закон про захист боржників при врегулюванні простроченої заборгованості, що посилює вимоги до роботи колекторських компаній взяли депутати Верховної ради. Відомо, що за ухвалення відповідного законопроекту №4241 у другому читанні проголосували 274 народних депутати.

Так, закон встановлює основні вимоги до роботи колекторів. Наприклад, буде заборонено:

  • дзвонити боржникові з 20:00 до 08:00,
  • дзвонити більш як два рази на день,
  • повідомляти про борг третім особам,
  • вимагати від родичів погасити борги.

Крім цього, кредитні та колекторські компанії повинні будуть дотримуватися правил етичної поведінки з боржниками. Для цього НБУ планує розробити базові норми коректного спілкування колекторів.

Слід зазначити, що з метою регулювання діяльності колекторів планується створити Реєстр колекторських компаній, який буде вести НБУ.

Крім того, Національному банку запропоновано передати повноваження щодо здійснення нагляду за дотриманням колекторськими компаніями законодавства про захист прав споживачів фінансових послуг, в тому числі вимог до взаємодії зі споживачами при врегулюванні простроченої заборгованості.

Нагадаємо, що в Національному банку України розповіли подробиці щодо кредитування бізнесу в 2021 році. Про це повідомляє заступник голови Нацбанку.

Раніше повідомлялося, що вітчизняне законодавство на офіційному рівні дозволяє власнику боргу, як вимагати у боржника виплати всієї суми, так і вимагати додаткові відсотки і навіть штрафи в разі своєчасної несплати боргу.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ