В Україні не вистачить грошей на індексацію пенсій

Поділитися:

У 2021 році уряд хоче зменшити дотації Пенсійного фонду на 8 з половиною мільярдів гривень. Відповідний законопроект внесений до парламенту.

Про наслідки такого кроку Кабміну 28 листопада розповів колишній міністр соціальної політики України Андрій Рева.

Головним наслідком скорочення фінансування ПФУ стане неможливість індексації пенсій українців, вважає екс-чиновник. На його думку, для успішної індексації пенсій потрібно було не скорочувати фінансування ПФУ, а збільшувати його до двадцяти мільярдів гривень. Такі реальні потреби Пенсійного фонду.

Чиновник нагадав, що в березні уряд пообіцяв проіндексувати пенсії. Але з урахуванням зменшення фінансування на 8 з половиною млрд грн грошей на індексацію не буде. Підвищити пенсії військовослужбовцям, як знову-таки обіцяв Кабмін, теж буде нема з чого.

На думку Реви, якщо в уряді цього не розуміють, повинні втрутитися депутати ВР і президент.

Нагадаємо, через умовне банкрутство Пенсійного фонду України громадян хочуть перевести на накопичувальні пенсії. Про це повідомляє голова Конфедерації роботодавців в коментарі для ЗМІ.

Також раніше ми написали про те, що в грудні поточного року пройде підвищення пенсійних виплат в Україні. Йдеться про підвищення мінімальної пенсії до 1769 гривень і надбавки для тих пенсіонерів, які не мають стажу від 30 до 35 років і не отримали доплат раніше, у вересні 2020 го.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу