В Україні не можуть добудувати сховище ядерних відходів

Поділитися:

В Україні оголошено новий тендер на закінчення будівництва сховища ядерних відходів, офіційна назва якого – Централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП). Повторний тендер був оголошений державним підприємством “НАЕК” Енергоатом “. Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на пресслужбу ДП “НАЕК” Енергоатом “.

У вищезгаданому сховищі повинні будуть зберігатися відходи реакторів атомних електростанцій України. ЦСВЯП вже почали будувати, але не закінчили з різних причин. Зокрема, тендер один раз вже оголошували, але довелося його закрити, адже до оцінки комісії було допущено менш як дві пропозиції. А щоб тендер відбувся, за правилами потрібно, принаймні, дві.

Минулого разу, як повідомляють ЗМІ, в тендері виявили бажання взяти участь чотири компанії. Серед них – ТОВ “БК” Укрбудмонтаж “(він же – генпідрядник будівництва), ПрАТ” Укренергомонтаж “, ТОВ” Будівельна група Евромонтажсервіс “і ТОВ” НВО Укрсовпроект “. Однак до змагання були допущені тільки дві перші фірми.

Дві інші поскаржилися в Антимонопольний комітет України. Тендер був скасований. Цього разу вартість сховища ядерних відходів, як і  минулого разу, оцінюється в 655 мільйонів 81 тисячу гривень.

Нагадаємо, на Чорнобильській АЕС проводять нові випробування сховища ядерних відходів.

Також квартири в обмін на сховище радіоактивних відходів, яке так і не було побудовано. За інформацією НАБУ саме такий сценарій закулісних домовленостей реалізовували глава «Укрбуду» і чиновник «Енергоатому».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу