Згідно з даними Державної служби статистики, протягом минулого місяця на українському ринку спостерігалося зростання споживчих цін. Так, середня споживча ціна яловичини на українському ринку в лютому склала 153,99 грн за кілограм, що на 4,48 грн більше, ніж у січні.
При цьому вартість свинини майже не змінилася. В середньому в минулому місяці вона становила 115,33 грн за кілограм, що лише на 17 копійок дорожче, ніж протягом першого місяця цього року.
Що стосується курятини, то в лютому середня споживча ціна тушки виросла на 2,73 грн до 60,13 грн за кілограм. А ось вартість курячого філе збільшилася на 3,38 грн до 97,37 грн за кілограм.
Подорожчали і м’ясопродукти. Так, середня ціна ковбаси вареної першого ґатунку в минулому місяці склала 106,31 грн за кілограм. Це на 1,58 грн більше в порівнянні з середніми показниками січня.
Нагадаємо, що в Державній службі статистики повідомили, які продукти найбільше подорожчали протягом минулого року. За її даними, найбільше додали в ціні: цукор – близько 55%, масло – на 53% і яйця (подорожчали на третину).
Раніше повідомлялося, що в Україні активно падають ціни на м’ясо: в порівнянні з січнем 2020 року вартість продукту сильно знизилася. Про це свідчать дані з боку Державної служби статистики України.