В Україні 9 енергоблоків перебувають на аварійному ремонті

Поділитися:

Станом на 12 годину дня 7 лютого о Україні зупинені на ремонт дев’ять енергоблоків. Такі дані були оприлюднені керівником енергетичного комітету в ВРУ. Зокрема, сім енергоблоків з системи ДТЕК на чотирьох ТЕС відключені з різних причин. Йдеться про Криворізьку, Придніпровську, Добротвірську й Ладижинську ТЕС, причому на першій відключені відразу 4 енергоблоку.

Також відключені енергоблоки на Слов’янській ТЕС (відноситься до «Донбасенерго») і на Вуглегірської ТЕС (відноситься до «Центренерго»). Ще шість енергоблоків простоюють через інших причин — відсутність палива, зокрема. Натомість диспетчери «Укренерго» роблять все необхідне для балансування енергосистеми України.

Раніше повідомлялося, що енергоблок Запорізької ТЕС досі не включили в систему. Запорізька ТЕС з моменту відключення першого енергоблока 5.02.2021 р. працює на трьох — другому, третьому і четвертому. При цьому другий був введений в роботу саме після відключення першого (5 лютого о 19:30). На цей момент загальна потужність становить 550 МВт.

Також ми писали й про те, що стало причиною зупинки енергоблоку. Про це розповів експерт.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу