В ООН звернулися до релігійних лідерів з проханням допомогти зупинити потоки дезінформації

Поділитися:

Генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутерріш звернувся до релігійних лідерів з проханням допомогти зупинити потоки дезінформації, яка масово поширюється на тлі пандемії коронавірусу. Про це повідомляє прес-служба організації.

Як зазначив у своєму зверненні Гутерріш, саме релігійні лідери можуть стати тими людьми, які зможуть заохочувати маси вірити лише достовірними джерелами інформації та зайвий раз не піддаватися паніці.

“Оскільки ми боремося з поширенням дезінформації, я прошу релігійних лідерів використовувати ваші комунікаційні можливості для підтримки урядів в просуванні рекомендованих ВООЗ заходів громадської охорони здоров’я – від фізичного дистанціювання до гарної гігієни – і забезпечення того, щоб під час релігійних зібрань, в тому числі поклонінь, релігійних і похоронних церемоній, дотримувалися ці заходи“, – заявив він.

Також чиновник закликав релігійні церкви прямо заперечувати ті або інші неправдиві дані, так як наразі дуже гостро стоять питання насильства, расизму та інших форм нетерпимості, які набрали ще більшого масштабу на тлі страху через вірус.

Як повідомлялося раніше, наслідки коронавірусу обвалили ВВП Китаю. У першому кварталі поточного року ВВП країни впав на 36,6%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу