В ООН звернулися до Польщі та Білорусі через мігрантську кризу

Поділитися:

У зв’язку із ситуацією, що склалася на кордоні між Білоруссю та Польщею, Управління Верховного комісара ООН у справах біженців та Міжнародної організації з міграції спільно з Агентством у справах біженців звернулися до влади Польщі та Білорусії з проханням виявити гуманність стосовно мігрантів.

Зокрема в Агентстві закликали держави забезпечити безпеку мігрантів та дотриматися прав людини, що стосуються мігрантів та біженців.

У заяві йдеться про те, що обидві конфліктуючі сторони мають насамперед не дбати про політику, а гарантувати безпеку, гідність та захист прав людей, які намагаються перетнути кордон. Цього вимагають й зобов’язання з міжнародного права.

Автори зазначеної заяви закликають до «термінових дій та рішень» у наданні безперешкодної допомоги та інших важливих форм захисту мігрантів та біженців.

З відповідним проханням ООН звернулося до Польщі та Білорусії після кількох трагічних смертей на кордоні між державами через різке похолодання. «Вкрай важливо запобігти подальшій загибелі людей», – виступили в Агентстві, наголосивши, що всі мігранти та біженці мають отримати допомогу з боку обох держав.

Також наголошується, що користуватися вразливістю та розпачом людей, які перебувають на кордоні, серед яких безліч жінок та дітей, – це неприйнятно та призведе до глобальних наслідків. Необхідно, за словами членів ООН, шукати альтернативні шляхи вирішення, у тому числі й можливості гуманітарного реагування, яке передбачає пропозицію про повернення мігрантів та біженців додому.

Нагадаємо, раніше ми писали про заяву Олександра Лукашенка із підтекстом загрози Польщі Росією.

Також ми повідомляли про те, що Європейський Союз вирішив призупинити Угоду щодо спрощення візового режиму між ЄС та Білорусією.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ