В ООН попередили про можливу світову катастрофу в 2021 році

Поділитися:

У прийдешньому, 2021 році людям на всій Землі, можливо, доведеться вести смертельну боротьбу з найважчою гуманітарною кризою за останні 75 років.

Про це 5 грудня заявив директор ВПП (Всесвітньої продовольчої програми) Організації Об’єднаних Націй Девід Бізлі під час спецзасідання Генеральної асамблеї ООН.

За словами Бізлі, наступного року жителі Землі перенесуть війни, спад економіки, пандемію COVID-19 і голодування.

Директор ВВП сказав, що наступний рік обернеться катастрофою, якщо виходити з того, що люди спостерігають нині.

Девід Бізлі наводить такі цифри. Зараз у світі на межі смерті від голоду через війни знаходяться 135 мільйонів осіб. А через пандемію COVID-19 з недостачею їжі зустрілися ще 270 мільйонів.

Бізлі обмовився, що катастрофи не буде за умови, якщо всі країни разом зберуть потрібні кошти. Водночас він виділив три головні біди, на ліквідацію яких повинні піти зібрані кошти – голод, міграції та дестабілізація.

Нагадаємо, ситуація у світі, яка склалася через пандемію коронавірусної інфекції по всій земній кулі може привести до голоду «біблійних масштабів». Про це в інтерв’ю The Guardian розповів директор Всесвітньої продовольчої програми ООН Девід Бізлі.

Також раніше ми написали про те, що у квітні український прем’єр Денис Шмигаль розповів, що в країні є близько 2 мільйонів безробітних громадян.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ