В Одесі почав діяти режим посиленого карантину

Поділитися:

У понеділок, 22 червня, Одеська міська рада ухвалила рішення посилити карантин в регіоні. Відповідну постанову затвердили у рамках позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«У місті з понеділка забороняється робота дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, проведення масових заходів за участю більш ніж одну людину на 5 м2 і вводиться ряд інших обмежень», – йдеться в повідомленні.

Вказується, то тепер в Одесі знову відновлять обмеження на кількість пасажирів в громадському транспорті, які будуть розраховані лише на сидячі місця.

Також окремо контролюватимуть дотримання правил соціальної дистанції і використання засобів індивідуального захисту.

Крім цього громадські заклади, такі як спортзали, точки харчування та інші сфери послуг починатимуть працювати від 10:00 і пізніше.

Під обмеження потрапили і міські пляжі, на яких не можна перебувати в загальній компанії більше чотирьох чоловік. Також обов’язковими до використання є шезлонги: відстань між ними має бути більше 1,5 метрів.

Поки що контроль над дотриманням карантину покладено на поліцію, яка в праві закривати точки торгівлі в недозволених місцях і в разі карантинних обмежень.

Відзначимо, що недавно українська влада звинуватила бізнес в збільшенні динаміки інфікування на коронавірус, вказуючи, що українці і підприємці розслабилися і більше не дотримуються правил, які потрібні для забезпечення безпеки перед загрозою пандемії.

Нагадаємо, що Україна продовжує ставити нові антирекорди по хворим на вірус.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу