В Мінцифри пояснили, коли будуть реєструвати ФОП онлайн

Поділитися:

У Мінцифри розповіли про те, що вже за три роки в Україні значно побільшає підприємців, які повністю перейдуть на онлайн-послуги. Зокрема йдеться про реєстрацію ФОП та інші цифрові продукти. Згідно з прогнозами, вже у 2024 році більше ніж 90% українців будуть користуватися саме такими продуктами.

Загалом у міністерстві говорять, що трансформація та перехід на цифрові рейки – важливе завдання кожного міністерства, адже життя швидко змінюється та йде вперед. Наразі процес відкриття ФОП у додатку «Дія» скоротився з 30 етапів до трьох.

Раніше повідомлялося, що Кабмін підкине ще грошей ФОПам. Український уряд знайшов ще 201 млн грн на надання матеріальної допомоги фізичним особам-підприємцям, які повністю припинили свою діяльність на період локдауну. Відповідна постанова Кабінету міністрів з’явилася на порталі Кабміну в суботу, 16 січня.

Також ми писали й про те, що для ФОПів скасували книгу рахунків. Відомо, що для ФОП першої і другої груп та третьої групи, які не є платниками ПДВ, передбачено ведення обліку в довільній формі шляхом помісячного відображення отриманих доходів.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ