В Кабміні говорять про жорсткий локдаун у січні

Поділитися:

У грудні український уряд не прогнозує локдауну, але вже у січні він можливий через цілу низку факторів. Таку інформацію оприлюднив Денис Шмигаль, прем’єр-міністр України. Головним фактором прийняття такого рішення є динаміка захворюваності.

Введення карантину на вихідні, за словами Шмигаля, дозволило трохи зняти напругу з медичної системи. Натомість у січні очікується збільшення кількості хворих та навантажень на лікарів у всіх регіонах країни. Зокрема, над цим працюють мери міст та губернатори – вони впроваджують карантинні заходи та слідкують за їх виконанням.

Наступне засідання уряду з переліком всіх можливих карантинних обмежень заплановано на 9 грудня.

Раніше повідомлялося про те, що у Зеленського не хочуть псувати українцям свята локдауном.

Також ми писали й про те, що уряд не буде зупиняти громадський транспорт навіть під час локдауну. Окрім громадського міського транспорту працюватиме міжміський, авіаційний, залізничний. Не зупинятимуться як пасажирські, так і вантажні перевезення. Таке рішення було прийняте на основі висновків експертів стосовно відносної безпеки транспорту. І в Україні, і в інших країнах транспорт не вважається найнебезпечнішим місцем з точки зору розповсюдження коронавірусу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу