В Іспанії завершився режим надзвичайного стану

Поділитися:

21 червня в Іспанії завершився режим надзвичайного стану, введений через епідемію коронавируса. Режим НС ввели ще 14 березня, а потім продовжували ще шість разів.

Завершення надзвичайного стану означає, що автономні області Іспанії знову отримають повну владу в регіонах, також відновлюється транспортне сполучення між ними. Ще одним заходом стане відкриття кордонів Шенгенської зони.

Тепер всі прибулі в країну люди будуть проходити в аеропортах обов’язковий потрійний контроль – МОЗ Іспанії побоюється “приїхав” коронавируса.

Після того, як режим надзвичайного стану в Іспанії буде знятий, в країні стане діяти аналог українського адаптивного карантину. Так, обмеження будуть зберігатися тільки в тих регіонах, де це буде необхідно. Більше половини провінцій Іспанії вже перейшли до останнього етапу ослаблення обмежень.

За даними Міністерства охорони здоров’я, епідемія COVID-19 в Іспанії забрала 28 322 життів, це третій найбільший показник в Європі після Великобританії та Італії.

Нагадаємо, що з 22 червня Іспанія відкриває свої кордони з країнами Шенгенської зони, крім кордону з Португалією.

Межі між Португалією і Іспанією відкриються з 1 липня. Про таке рішення повідомив прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес. Хоча раніше була опублікована інформація про відкриття кордонів з країнами ЄС з 1 липня.

Раніше повідомлялося, що Президент Сполучених Штатів Америки вважає, що якщо робити багато тестів на коронавірус, то відповідно, буде багато позитивних результатів.

 

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ