«УЗ» пустила на західну Україну всього декілька поїздів

Поділитися:

Державна компанія-перевізник “Укрзалізниця” запустила на Західній Україні лише декілька поїздів, чим викликала різке невдоволення у місцевої влади регіону. Чиновники вважають, що таким чином влада та її компанія просто знищують місцевий туризм.

Так, своє слово “проти” висловило об’єднання тринадцяти народних депутатів партії “Прикарпаття”. Чиновники зробили окреме звернення на адресу діючого міністра інфраструктури України Владислава Криклій, а також чинного глави компанії “Укрзалізниця” Івана Юрика.

Звернення було зроблено в письмовій формі на сторінці об’єднання в Facebook.

Як говориться в публікації чиновників, до карантину на Західну Україну курсували мінімум п’ять поїздів, коли як зараз, повідомлення майже повністю заблоковане.

“У зв’язку з цим існує загроза повного занепаду туристичної галузі, в Карпатському регіоні є головним джерелом наповнення місцевих бюджетів і головним платником податків до державного бюджету“, – аргументували своє обурення чиновники.

Нагадаємо, що український перевізник «Укразалізнциця» після наполегливих звернень до компанії таки відклав введення в дію нового договору на перевезення вантажів. Оскільки за перші півроку 2020 на компанії очікуються мільярдні збитки, залишається питанням, чи не спробує вона відшкодувати свої втрати за рахунок підвищення вартості перевезень для бізнесу.

Також на сайті державного холдингу «Укрзалізниця» повідомили, що підприємство потребує держпідтримки в 50 млрд гривень щорічно.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ