Уряду доручили виплатити борги воїнам ВСУ

Поділитися:

Уряду доручено вжити невідкладних заходів із виплати українським військовослужбовцям боргу у близько 1,5 мільярда гривень, а також профінансувати одноразові премії в честь свята «Дня захисників та захисниць України».

Відповідний указ «Про деякі заходи щодо забезпечення соціальних гарантій військовослужбовців та ветеранів війни» підписав президент.

До кінця року від Кабінету міністрів чекають підготовки та внесення на розгляд парламенту законопроекту, покликаного вдосконалити грошове забезпечення військовослужбовців. Окрім того, чекають щоквартального звіту про реалізацію заходів щодо соцзахисту ветеранів війни і родин загиблих захисників, у тому числі, йдеться про забезпечення житлом.

Указ передбачає появу у кожній області регіональних центрів медичної та психологічної реабілітації військових та ветеранів війни до кінця 2023-го.

Нагадаємо, що сьогодні глава держави Володимир Зеленський перебуває з робочою поїздкою у Запоріжжі. Він долучився до урочистостей з нагоди святкування «Дня захисників і захисниць України».

Також ми повідомляли, що Зеленський вперше в історії помилував 31 засудженого військового.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу