Уряд встановив нові норми для дитячих іграшок

Поділитися:

Кабінет Міністрів знизив граничні значення вмісту в іграшках ряду хімічних речовин. Відповідне рішення було прийнято в ході засідання уряду в середу. Причиною цього стало те, що 4-х річна дитина в Києві потрапила до лікарні через хімічних опіків від іграшки,

Відомо, що згідно з постановою уряду, зміст алюмінію знижено з 70 тис. Мг на 1 кг до 28,1 тис. Мг на 1 кг і хрому з 0,2 мг на 1 кг до 0,05 мг на 1 кг. Також введені норми щодо допустимого вмісту в іграшках формальдегідів.

Слід зазначити, що дані вимоги відповідають європейським, що також сприяє усуненню технічних бар’єрів в торгівлі між Україною та ЄС, стимулює експорт і підвищить конкурентоспроможність українських виробників на міжнародних ринках.

Крім того, постанова передбачає посилення відповідальності виробників і постачальників з безпеки продукції, що дозволить підвищити рівень захисту споживачів (зокрема, дітей).

Нагадаємо, що Держпродспоживслужба провела моніторинг ринку, згідно з яким в Україні постійно і масово порушуються вимоги до якості і безпеки дитячих іграшок. За словами фахівців, масштаби проблеми настільки великі, що держава не в змозі їх контролювати, а батьки не завжди знають ознаки якісних і безпечних товарів.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада прийняла постанову № 5312 про ескалацію російсько-українського збройного конфлікту. Відомо, що «за» проголосували 308 нардепів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу